Stort fremstød for dansk økologisk akvakultur

Danske firmaer vil dominere det europæiske marked for økologiske ørreder, muslinger og tang.

I løbet af det seneste år har Danmark svunget sig op til at være ledende i Europa inden for produktion af økologiske ørreder, muslinger og tang. Også afsætningen er steget pænt, men nu skal der gøres en ekstra indsats for at få fuld fart på salget til de europæiske markeder.

Derfor står brancheforeningen Dansk Akvakultur og tre akvakultur-virksomheder klar til fire intense dage, når den økologiske fagmesse Biofach i Nürnberg, Tyskland, slår dørene op onsdag.

De tre virksomheder er ørredproducenten Musholm, muslingeproducenten Vilsund Blue og tangvirksomheden Endelave Seaweed.

Eksplosiv udvikling
- Siden sidste års Biofach-messe har dansk økologisk opdræt af ørred, blåmusling og tang på line udviklet sig eksplosivt. Vi er gået fra at være en nicheproduktion i Danmark til at være blandt Europas største producenter for disse produktgrupper. Vi kan levere varen - nu glæder vi os til at eksportere de økologiske marine produkter til resten af Europa, siger chefkonsulent Villy Larsen, Dansk Akvakultur.

Branchen er dermed helt på linje med regeringen. Så sent som i slutningen af januar fastslog den i Økologiplan Danmark, at en væsentlig andel af produktionen af fisk og skaldyr skal være økologisk i 2020, og der skal gøres en ekstra indsats for eksporten.

Linemuslinger fra Limfjorden
En af de danske nyheder på årets Biofach bliver økologiske blåmuslinger, opdrættet på liner i Limfjorden og forhandlet af den kendte muslinge- og østersproducent Vilsund Blue.

Vilsund Blue forventer at kunne levere omkring 1000 tons certificerede økologiske muslinger i år.

- Allerede i 2014, som var vores første år med økologisk produktion, havde vi eksport af levende økologiske muslinger som råvare til importører i Holland og Frankrig. Nu satser vi på at få kontakter direkte til detailhandelen gennem vores deltagelse i Biofach, siger Vilsund Blues direktør Søren Mattesen.

Første gang på øko-messe
Også for ørredproducenten Musholm er det første gang, firmaet har en stand på Biofach. Musholm driver blandt andet det økologiske Karrebæk Havbrug.

- Vi vil gerne finde en eller flere producenter i Tyskland, som vil aftage vore økologiske ørreder, fortæller salgschef Rudi Petersen.

Sidste år producerede Musholm 185 tons økologiske ørreder. Hovedparten af dem ligger endnu på frost, klar til at blive sendt videre til en aftager, som vil forarbejde, pakke og sælge dem til detailhandelen.

Verdens største øko-messe
Biofach er verdens største fagmesse for økologiske producenter, indkøbere til butikskæder og andre professionelle. Dansk Akvakultur og de tre akvakultur-virksomheder får stande på et fælles område for netværket Bio Aus Dänemark.

 

BILLEDTEKST (hent foto via link herunder):
Deltagelse på Biofach skal åbne sluserne for, at Ø-mærkede ørreder og andre produkter fra dansk økologisk akvakultur kan strømme ud på de internationale markeder.Links til filer:
orreder 03.jpg


For yderligere information kontakt:

Villy J. Larsen
Telefon: 40 88 58 66
E-mail: villy@danskakvakultur.dk


Meddelelsen er udsendt af:

Dansk Akvakultur
Vejlsøvej 51
8600 Silkeborg

Telefon: 40 88 58 66
E-mail: villy@danskakvakultur.dk
Internet: http://okofisk.dk