ASC

Logoer

I Dansk Akvakultur bakker vi op om ASC-mærkningen, som er etableret af WWF (Verdensnaturfonden). Her har flere af vores medlemmer taget ordningen til sig og stadig flere kommer til

 

ASC-mærkningen er et godt pejlemærke, som giver forbrugeren sikkerhed og tryghed.

 

Gennem ASC-mærkningen forpligter akvakulturvirksomheder sig til ASC’s standarder, som garanterer, at fisken er opdrættet ansvarligt og miljørigtigt. Det omfatter blandt andet, at virksomheden forpligter sig til at beskytte vandmiljøet og reducere forbruget af kemikalier og antibiotika.

 

Social ansvarlighed er også en hjørnesten i ASC-mærkningen. Med ASC-mærket får forbrugeren garanti for, at fisken er opdrættet på et sikkert anlæg med fair lønninger og ordentlige medarbejderforhold.

 

ASC-mærkningen er slået igennem i europæisk sammenhæng. Her viser de nyeste undersøgelser, at forbrugerne i lande som Tyskland, Frankrig og Holland er yderst bevidste om at købe certificeret fisk. En udvikling til stor fordel for Dansk Akvakultur, da flere af vores medlemmer af bredt repræsenteret på netop disse markeder.

 

I dansk sammenhæng vil vi fortsat arbejde aktivt for at øge forbrugernes bevidsthed om ASC-certificeringen. Derfor deltager vi i konkrete initiativer, der ønsker at binde os tættere på forbrugerne. Disse initiativer kan du læse mere om i vores nyhedsafsnit.

 

Læs alt om ASC's standarder for ørred her

 

Vil du vide med om ASC, så læs mere på: https://www.asc-aqua.org/