Landbrugsddannelsen i akvakultur

P1010984

I Dansk Akvakultur prioriterer vi uddannelse højt. Her samarbejder vi tæt med HANSENBERG om landbrugsuddannelsen i akvakultur. Under uddannelsen har eleverne mulighed for prøve praktikophold hos en række af Dansk Akvakulturs medlemsvirksomheder.

 

Akvakultur er defineret som en vækstbranche, som vil være en vigtig del af fremtidens fødevarebranche. Med udviklingen af nye, moderne anlæg og opdrætsteknikker, vil erhvervet på sigt få stort behov for kvalificeret arbejdskraft. Derfor prioriterer vi uddannelse højt i Dansk Akvakultur.

 

Siden 2013 har vi haft et tæt samarbejde med HANSENBERG og Jordbrugets Uddannelser om at udvikle og styrke landbrugsuddannelsen i akvakultur. I de seneste år har vi oplevet en endnu større søgning til uddannelsen som følge af, at stadigt flere af vores medlemmer viser stor interesse for at have elever.

 

Dansk Akvakultur har i samarbejde med Hansenberg udarbejdet denne guide til elevforløb hos Hansenberg, hvor du finder mere information om, hvordan man bliver godkendt som praktikplads.

 

Fremtidens akvakultur vil også være præget et øget samarbejde med vores naboer i Skandinavien. Derfor har vi indledt et samarbejde med den norske landbrugsskole VAL om udveksling, som ventes at blive et fast tilbud på uddannelsen.