Ørredfilet med rødløg og kapers

Ørred

Ørredfilet med æg, rødløg og kapers lyder simpelt, og det er måske netop forklaringen på, at retten passer godt til madpakken. Fiskens fedme og æggets fylde komplimenteres godt af de syrlige løg og kapers. I den mere spartanske udgave, kommer fisken dog også til sin ret alene med æg og friskkværnet peber.

 

Vedhæftede billede er lånt af Partnerskabet for fisk og skaldyr og kan findes via dette link

 

På Fødevarestyrelsens hjemmeside altomkost.dk, indgår mere end én slags fisk blandt de fem anbefalinger til en sund og varieret madpakke i huskemodellen ”Gi’ madpakken en hånd”. Der er dermed masser af plads til en rugbrødsmad med røget ørred, hvis man skal være tro mod modellen.

 

Opskrift:

1 skive rugbrød

Røget ørredfilet (125 g)

½ hårdkogt æg

1 friskt rødløg

Kapers

 

Fremgangsmåde:

  1. Hak løget i så fine stykker som muligt.
  2. Lad ægget koge i 8-10 minutter (Arlas anbefalede kogetid). Lad det herefter hvile i 10 minutter
  3. Skær en skive rugbrød
  4. Pak ørredfileten ud og skær den gerne i to eller tre lige store stykker, som du placerer på rugbrødet
  5. Pil ægget og skær det i tynde skiver som placeres på toppen af fisken
  6. Tilsæt finthakkede løg kapers